Viihde

Aurinkomyrsky tulossa: voisi todistaa eräänlaisia revontulia

Vielä ei ole varmaa, milloin, mutta lähitunteina maahan voisi iskeä Aurinkomyrsky. Mitään vahinkoa elämänmuodoille ei ole odotettavissa, jos mitään, voimme todistaa ennennäkemättömiä revontulia todella äärimmäisillä leveysasteilla korkeimmille leveysasteille tyypillisestä ilmiöstä. Muutaman tunnin ajan brändiä koettelee yksittäinen taivaan hehku, mutta virallista vahvistusta ilmoitetun aurinkomyrskyn ja ilmiön yhteydestä ei ole.

Uutiset tulevat Nasalta ja NOAA: lta (National Oceanic and Atmospheric Administration), jälkimmäisen viraston mukaan uusi Aurinkomyrsky voi esiintyä pian, illalla. Yleensä tämäntyyppiset ilmentymät voivat aiheuttaa häiriöitä radioaaltojen ja GPS ja vakavimmissa tapauksissa vahingoittaa satelliitteja, kuten tapahtui kuukausi sitten.

On huomattava, että Aurinkomyrsky ei ole muuta kuin auringon aktiivisuuden aiheuttama häiriö maan magnetosfäärissä. Ilmiö on aina tilapäinen ja vaikuttaa yleensä koko maapalloon, jossa se voidaan havaita magnetometreillä. Kaikki tämä tapahtuu, kun maahan osuu voimakas Aurinkotuuli, joka seuraa auringon koronallaan aiheuttamaa epänormaalia ainepäästöä. Tämän seurauksena korkeaenergiset hiukkaset törmäävät maan magneettikenttään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.