Terveys

Veres Tech Uses Varjot jotta Aiheuttaa Uusiutuva Sähkö

Pieni pimeys voi pian auttaa virtaa laitteita. Tutkijat ovat kehittäneet uuden teknologian, joka voi tuottaa sähköä varjoista, edistystä odotetaan laajentaa uusiutuvien energialähteiden.

Energy & Environmental Science -lehdessä kuvattu Varjovaikutusenergiageneraattori (SEG) perustuu pimeyden ja valon väliseen kontrastiin sähkön tuottamiseksi. Se lupaa auttaa ratkaisemaan uusiutuvan aurinkoenergian tuotannon ongelman, jossa varjot ovat yleensä ongelma.

”Shadows ovat kaikkialla läsnä, ja pidämme niitä usein itsestäänselvyytenä,” Tan Swee Ching, materiaalien tiedemies National University of Singapore (NUS), sanoi. ”Tavanomaisissa aurinko- tai optoelektronisissa sovelluksissa, joissa laitteiden virranlähteenä käytetään tasaista valonlähdettä, varjojen läsnäolo ei ole toivottavaa, koska se heikentää laitteiden suorituskykyä.”

Laite, vielä prototyyppi, on valmistettu sarjan ohuita nauhoja kultaa elokuva piikiekko ja joustava muovipohja ja voi tukea liikkuvia gadgeteja. Kehittäjät sanoi nykyisessä muodossaan SEG on halvempaa valmistaa kuin tyypillinen aurinkokenno, ScienceAlert raportoitu.

Se tuottaa energiaa varjojen aiheuttaman valaistuksen kontrastin kautta. SEG on sijoitettu varjon ja valon väliin kaapata kontrasti, joka sitten luo sähkövirran.

Laite tuottaa hyvin pieniä määriä sähköä tai ei mitään, jos se on kokonaan varjossa tai täysin valossa. Kuitenkin oikeassa paikassa varjon ja valon välillä, SEG toimii kaksi kertaa niin tehokas kuin perinteiset aurinkokennot, kehittäjät sanoi.

Testien aikana, joissa joukkue laittaa SEG ohimennen varjoja, aiheuttama joko pilviä, puun oksat tai liikkuminen Sun, laite tuotti 1,2 V energiaa, joka riitti ajaa digitaalinen katsella. Kehittäjät sanoi, että voitaisiin lisätä tulevaisuudessa.

”Olemme myös havainnut, että optimaalinen pinta-ala sähköntuotantoon on, kun puolet SEG-solu on valaistu ja toinen puoli varjossa, koska tämä antaa tarpeeksi aluetta maksun tuottamiseen ja keräämiseen vastaavasti,” Andrew Wee, fyysikko NUS, sanoi.

Toinen tärkeä piirre SEG on, että se voi tallentaa varjoja ja muita esineitä ohi. Tämä antaa laitteelle mahdollisuuden käyttää itsetoiminnassa antureissa.

Kehittyvä tiimi aikoo parantaa SEG:tä uusilla materiaaleilla ja vähentää tuotantokustannuksia.

”Kustannustehokkuus, yksinkertaisuus ja vakaus, meidän SEG tarjoaa lupaava arkkitehtuuri tuottaa vihreää energiaa ympäristön olosuhteissa teho elektroniikka, ja osana älykäs anturi järjestelmiä, erityisesti rakennuksissa,”, tiimi sanoi raportissaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.