Viihde

Sopimusmuutos, Trevison kasarmin kanttiinihenkilöstön lakko keskiviikkona

Barracks de Dominicisin ja Cadolinin trevisonruokaloiden työntekijöiden levottomuus on alkanut Ladisa Ristoranten ja seuraajan Gemeaz Eliorin välisen sopimuksen muututtua, sillä he eivät halua palkata koko henkilökuntaa eivätkä pitää voimassa tunti-ja sopimusehtoja. Antaa uutisia ammattiliiton luokat Filcams Cgil ja Fisascat Cisl trevigiane, jotka ovat julistaneet lakon koko työpäivän huomenna keskiviikkona 16 Maaliskuu.

”Viime joulukuussa 27 tapahtui puolustusministeriössä sopimuksen muutos Veneton alueella, joka liittyy Marcan, de Dominicisin ja Cadorin pääkaupungin kahden kasarmin catering-palveluun. Osapuolten yhteinen tarkastelu tai Veneton alueen työosaston kokous tammikuun lopussa eivät johtaneet puitesopimukseen kaikkien työntekijöiden siirtymisestä aikaisempiin ehtoihin lainsäädännön ja kansallisen työehtosopimuksen säännönmukaisen soveltamisen mukaisesti. Seuraajayhtiö on tehnyt tuntuvia 14-38 prosentin työaikavähennyksiä, eikä se halua edetä joidenkin työntekijöiden palkkaamisessa Trevison kasarmille, jotta heidät voitaisiin siirtää muualle maakunnan ulkopuolelle yli 40 kilometrin päähän. Kiista, joka on myös saatettu Trevison prefektuurin tietoon”.

”Erittäin epäkunnioittavaa kohtelua ihmisarvoa työntekijöiden ja asetusten liittyvät sosiaalilauseke sopimusmuutoksissa – Tuonano Alberto Irone ja Patrizia Manca, vastaavasti pääsihteerit Filcams Cgil ja Fisascat Cisl trevigiane -. Yli 40 kilometrin työajan lyhentäminen ja toimitilavuorot asettavat ruokaloiden työntekijöiden perheet suuriin vaikeuksiin. Olemme valmiita keräämään solidaarisuutta kaikkien työntekijöiden keskuudessa, tästä syystä levottomuuden lisäksi olemme julistaneet ensimmäisen lakon huomiseksi”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.