Terveys

Pyörätuoli urheilija Dean Furness shared hänen paras neuvoja voittamiseksi haasteet

Viime TED puhua, Dean Furness kertoi tarinan onnettomuudesta, joka jätti hänet pyörätuoliin, ja mitä tämä kokemus opetti hänelle ”henkilökohtaiset keskiarvot ” – ja tärkeää ei anna muiden ihmisten vaikuttaa siihen, miten ajattelemme itseämme.
”Kaikki, mitä olin oppinut ja tiennyt minun korkeus, ja minun vahvuus, ja minun tasapaino, ja minun liikkuvuus, oli puhallettu pois”, hän sanoo. ”Koko henkilökohtainen keskiarvoni oli nollattu. Nyt voit olla varma, että niinä päivinä minua mitattiin enemmän kuin koskaan. Lääkärit ja sairaanhoitajat, varmasti, mutta ehkä enemmän omassa mielessäni. Vertasin sitä, mitä luulin pystyväni tekemään eteenpäin, – siihen, mitä pystyin kerran tekemään. Ja minusta tuli melko turhautunut.”

”Tajusin pian, että melkein jouduin unohtamaan henkilön, joka olin ennen, ja asioista, joita pystyin tekemään aiemmin. Minun piti melkein teeskennellä, etten se ollut minä. Ja pelkään, jos en olisi tehnyt, että oivallus, minun turhautumista olisi muuttunut jotain paljon vaikeampaa toipua.”

Furnessin jatkaessa vieroitustaan hän selittää, että hänellä olisi hyviä ja huonoja päiviä. ”Mitä sain selville, että hyvä ja huono ei ole paljon merkitystä, ellei minulla ollut yhteydessä tietää, mitä minun keskiarvo oli. Se oli todella minun päättää, jos jotain oli huono tai hyvä, joka perustuu siihen, missä olin tuolloin. Se oli minun hallinnassani selvittää, jos se todella oli huono päivä, itse asiassa se oli minun päätökseni siitä, voisinko lopettaa putki huonoja päiviä.”

Harjoittelemalla ja osallistumalla pyörätuolin puolimaraton, ”ovi suljettu” takana Furness; Hänen tavoitteensa tuli vähemmän kävely uudelleen, ja hän alkoi tutkia pyörätuolin kilpa sijaan. ”Olin oppinut läksyni”, hän sanoo. ”Olin todella varovainen, etten vertailta [itseäni] siihen, miten aikaan ne ihmiset Internetissä olivat, ja kuinka nopeasti he olivat, koska jos olisin, en olisi koskaan jatkanut läpi sitä.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.