Terveys

Paras stressi-lievittää elintarvikkeita syödä keskellä pandemiaa

Ruoka voi sanella stressitasomme joko tehostamalla tai vähentämällä ahdistusta ravinteiden kanssa, jotka ovat osa ateriaa. Joskus himomme paranevat stressaavien aikojen aikana ja syömme enemmän kuin pitäisi. Pitkällä aikavälillä ravinteiden puutteet voivat lopulta vaikuttaa tunteisiin ja mielialaan.

Epäterveellinen ruokailutottumukset voivat siten muuttua vaarallisiksi ajan mittaan. Muutenkin keho saattaa vaatia tiettyjä ravintoaineita lievittää stressiä, kuten magnesiumia ja C-vitamiinia vuonna 2016 julkaistun arvostelun mukaan. Tasapainoinen ruokavalio on siksi ratkaisevan tärkeää hyvän terveyden ja kunnon varmistamiseksi.

Seuraavassa on muutamia elintarvikkeita, joita voit syödä lievittää joitakin stressiä keskellä pandemiaa, erityisesti helpottaa sääntöjä ja sekaannusta, joka liittyy siihen, mitä voidaan tehdä.

Probiootit

Suoliston mikrobiomen epätasapaino voi vaikuttaa henkilön immuniteettiin. Se sanelee niiden ruokailutottumukset, jotka lopulta vaikuttavat mielialaan ja tunteisiin. Tutkimusten mukaan suoliston terveys vaikuttaa ahdistuneisuudesta ja masennuksesta. Kuluttaa probiootteja, joko pilleri muodossa tai ruokaa, kuten kefir ja kombucha.

Kala

Rasvaiset kalat, kuten lohi, makrilli, sardiinit ja tonnikala sisältävät omega-3-rasvahappoa, joka on keskeinen ravintoaine sydämen terveyden ylläpitämiseksi, masennuksen ja ahdistuneisuuden vähentämiseksi. Kokeile kalaöljy täydentää, jos et pidä kalaa, koska ne ovat omega-3 rasvahappo samoin.

Avokado

Avokado on joko lisätty salaatteja, tai mashed osaksi levitä, jota voidaan soveltaa leipää. Se vähentää stressiä ja ahdistusta, ja voi parantaa keskittymistä ja mielialaa. Hedelmä on myös liittynyt alentavaa aineenvaihduntaoireyhtymä, lihavuus ja korkea verenpaine kohti useita tutkimuksia.

Tumma suklaa

Tumma suklaa tuo alas stressiä sen rikas antioksidanttipitoisuus, koska se alentaa stressiä hormonien elimistössä. Suklaa auttaa myös vähentämään yksinäisyyden tunnetta samalla, kun nautit viipaleista täysillä herkullisen hapan maun ansiosta.

Yrttiteet

Juominen lämmin kuppi teetä antaa pois lämpöä ja mukavuutta, rauhoittava stressi ja vähentää stressiä. Yrttiteet, valmistettu yrttejä, kuten laventeli, kaneli ja kamomilla, antaa tämän rentouttavan vaikutuksen tuottamalla rauhoittava vaikutus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.