Terveys

Onko turvallista ottaa melatoniinia joka ilta? Here’s What Sleep asiantuntijat sanovat

Ei voi pudota tai pysyä unessa on turhauttavaa, varsinkin jos se tapahtuu säännöllisesti. Saada kaivattua lepoa, monet ihmiset kääntyvät nukkua täydentää melatoniinia, joka on synteettinen versio luonnollinen melatoniini kehosi tekee auttaa indusoimaan uneliaisuutta. Mutta onko melatoniini turvallista ottaa joka päivä? Here’s what sleep asiantuntijat mitä tietää melatoniinin ja onko säännöllinen päivittäinen käyttö on riskialtista.

Mikä on melatoniini, tarkalleen?
Melatoniini, alias ”pimeyden hormoni”, on tehnyt kehosi käpylisäke yläpuolella aivojen. Tämä hormoni auttaa säätelemään uni-wake aikana sisäinen kello. ”Melatoniini saa vapauttaa, kun aurinko laskee”, Beth Malow, MD, professori osastolla neurologian ja lastentautien ja johtaja unihäiriöiden jako Vanderbilt University Medical Center, kertoo Terveys. ”Se tekee meistä uneliaita – noin kaksi tuntia sen jälkeen, kun melatoniini alkaa vapautua, olemme valmiita nukkumaan.” Aamulla, kun aurinko nousee jälleen (tai olet alttiina kirkkaalle valolle), melatoniinitasot laskevat, cueing sisäinen kello, että on aika herätä.

Mitä melatoniini täydentää?
Aivot yleensä tekee vain hyvin pieni määrä melatoniinia, noin 0,2 milligrammaa, Brandon Peters-Mathews, MD, unilääketieteen asiantuntija Virginia Mason Medical Center Seattlessa, kertoo Terveys. Joillekin ihmisille, että ei ehkä riitä auttamaan heitä saamaan loput he tarvitsevat. Joten melatoniini täydentää, jotka tyypillisesti sisältävät suurempia annoksia kuin määrä elimistö luonnollisesti vapautuu, voi olla hyödyllistä hoitoon unihäiriöt ja unettomuus.

”Lisäravinteiden melatoniini antaa meille mahdollisuuden saada unelias ja valmis nukkumaan”, sanoo tohtori Malow. ”Lisäksi melatoniini voi rauhoittaa ja auttaa meitä ”sammuttaa aivomme.””

Tutkimus varmuuskopioi tämän ylös, osoittaa, että melatoniini voi vähentää aikaa kuluu ihmisiä viivästynyt univaihe herätä häiriö (DSP) nukahtaa. Toinen tutkimus, joka julkaistiin Journal of Physiology-Paris, totesi, että melatoniini voisi myös auttaa nollaamaan kehon uni-wake aikana. Muut pienet tutkimukset viittaavat siihen, että täydentävä melatoniini voi helpottaa ahdistusta ja aikaerorasitus.

Melatoniini on reseptilääkkeitä Euroopassa, mutta Yhdysvalloissa se katsotaan ravintolisä, eli se on saatavilla tiskin ilman reseptiä apteekit ja terveys-ravitsemus vähittäismyyntipisteissä. Ei kaikki merkit melatoniinin ovat samat, vaikka, ja on tärkeää lukea etiketti ja varmista, että saat puhdasta melatoniinia eikä melatoniinia sekoittaa muita aineita, varoittaa dr. Malow.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.