Terveys

Coronavirus Tiedot: Kuinka tarkkoja ovat vasta-ainetestit?

Yleisö voi nyt helposti käyttää covid-19:n vasta-ainetestejä, koska yritykset saivat liittovaltion hallitukselta hyväksynnän tuotteidensa markkinoimiseksi. Kuitenkin, terveysasiantuntijat varoitti lähestymistapa määrittää aiemmin coronavirus infektiot on vielä rajoituksia ja että tarkkuus voi olla ongelma.

Lääketieteelliset testausyritykset, kuten Quest Diagnostics ja LabCorp, ovat nyt vasta-ainetestejä saatavilla verkossa tai klinikoilla. Lisääntynyt pääsy tulee sen jälkeen, kun Food and Drug Administration (FDA) saa satoja testejä päästä markkinoille keskellä COVID-19 pandemiaa.

Terveysasiantuntijat kuitenkin kyseenalaistivat päätöksen, koska tutkijat eivät ole vielä täysin ymmärtäneet vasta-ainetestien tarkkuutta. Jopa Centers for Disease Control and Prevention (CDC) ilmoitti kesäkuun alussa, että vasta-ainetestit eivät ole vielä riittävän luotettavia.

Monet kysymykset ympäröivät edelleen uuden koronaviruksen ja vasta-aineiden välistä yhteyttä. Tutkijat eivät ole vielä vahvistaneet, jos vasta-aineet, jotka muodostuvat COVID-19: stä toipumisen jälkeen, voivat todella antaa immuniteetin, kuinka kauan suoja saattaa kestää ja kuinka paljon vasta-aineita tarvitaan uudelleeninfektion estämiseksi.

”Olemme jo mitanneet vasta-aineita monissa ihmisissä, joten tiedämme, että immuunivaste on olemassa”, Michael Mina, apulaisprofessori epidemiologian Harvard T.H. Chan School of Public Health, sanoi lainasi WebMD. ”Meidän täytyy vain saada parempaa, vivahteikkaampaa tietoa siitä, mitä nämä vastaukset tarkoittavat ja miten tulkita niitä.”

Ongelmia vasta-ainetestit

Koska valtiot ovat hitaasti uudelleen ja antaa yrityksille mahdollisuuden jatkaa toimintaansa, jotkut yritykset käyttävät vasta-ainetestejä määrittääkseen, mitkä työntekijät voivat palata töihin. Kuitenkin kaupallinen vasta-ainetestejä, jotka väittivät 100 prosentin tarkkuus ovat edelleen todennäköisesti antaa vääriä positiivisia, mukaan Andrew Azman, apulaistutkija department of Epidemiology johns Hopkins University Bloomberg School of Public Health.

Azman ja hänen kollegansa varoittivat, että vasta-ainetesteihin turvautuminen voi antaa ihmisille väärän turvallisuuden tunteen. Tämä saattaa lisätä uusien coronavirusinfektioiden riskiä, koska ne saattavat lopettaa turvallisuustoimenpiteiden jälkeen.

”Ennen kuin meillä on enemmän todisteita, serologisia testejä yksin ei pitäisi käyttää tekemään päätöksiä, kuten silloin, kun henkilöstö voi palata töihin, tarve henkilönsuojaimet tai tarve lopettaa sosiaalisen etääntymisen toimenpiteitä”, mukaan äskettäin yhteinen lausunto Association of Public Health Laboratories (APHL) ja neuvoston valtion ja alueellisten epidemiologien (CSTE).

On olemassa kymmeniä tutkimuksia käynnissä Yhdysvalloissa ja muissa maissa edelleen ymmärtää, miten coronavirus vasta-aineet toimivat antaa immuniteetin. Joissakin tutkimuksissa seurataan ihmisiä, jotka äskettäin toipuivat COVID-19 nähdä, miten heidän ruumiinsa vastaisi mahdollisiin reinfections.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.