Terveys

Abortti keskellä Coronavirus Puhkeaminen: Mitä sinun tarvitsee tietää

Useat oikeistopoliitikot ovat hylänneet aborttipillereitä ja etenevät ei-välttämättöminä. Tämä liike suututti terveydenhuollon työntekijöitä, aktivisteja ja järjestöjä, jotka pyrkivät laillistamaan abortin, jotka ovat kaikki protestoineet päätöstä laillisesti oikeusjuttuja ja kirjeitä.

American Medical Association (AMA) teki selväksi, että ne tukevat pääsyä abortin ja sitä mieltä, että lääkäreiden pitäisi tehdä nämä päätökset, toisin kuin poliitikot. Pala kirjoittanut lisääntymisterveyden asiantuntijoiden lehdessä Ehkäisy ehdotti, että naisten pitäisi lopettaa vierailevat klinikat abortin aikana pandemian, varsinkin kun aiemmat tutkimukset osoittavat testit ja ultraääni ei ole tarpeen onnistuneen abortin kautta pillereitä.

Terveydenhuollon käytön häiritseminen herkän ajan kuluessa voi muuttua haitalliseksi raskaana oleville potilaille. Muutamat kuvernöörit ovat vain lopettaa kirurgisen abortin tehdään myöhemmässä vaiheessa, kun taas toiset ovat kieltäneet sekä lääkitystä ja leikkausta. Ohio, Texas, Alabama, Louisiana, Mississippi ja Oklahoma ovat parhaillaan ratkaista riita haastava kuvernöörien suuntaan rajoittaa abortin hoidon keskellä pandemiaa.

Kuten kohti Guttmacher Institute, 18 valtiota kieltää reseptiä abortti pillereitä kautta telelääketieteen. Tämä ei ole estänyt naisia keskeyttämästä ja tekemästä omia päätöksiään kuulemalla lääkäriä teleterveyslaitosten kautta. Yleensä Suunniteltu Vanhemmuus Kaakkois Pennsylvania näkee noin 800 abortteja joka kuukausi, joko leikkauksen tai lääkityksen kautta. Ennen pandemiaa, 55 prosenttia siitä määrästä oli abortti pillereitä, kun taas määrä on nyt ammuttu jopa 65 prosenttia.

Suunniteltu Vanhemmuus konservatiivinen keskilännen valtiot on myös nähnyt kasvua telelääketieteen-abortti. Iowa totesi 33 prosentin kasvu abortin kautta pillereitä, koska pandemia alkoi. Organisaatio käytti aiemmin lentää lääkäreitä Etelä-Dakota tehdä abortteja, mutta tämä ei ollut mahdollista, koska sosiaalinen disntancing rajoituksia ja matkustuskieltoja.

Maailmanlaajuinen kannattajat lisääntymisterveyden ovat jakaneet huolensa koskevat Amerikan lähestymistapaa. YK: n työryhmä naisten ja tyttöjen syrjintä ilmaisi huolensa, kun Yhdysvaltain virkamiehet ehdottomasti totesi, että he halusivat ottaa viittauksia ”seksuaali-ja lisääntymisterveys ja sen johdannaiset” alkaen Global Humanitaarinen avustussuunnitelma (HRP) on COVID-19 pandemia. He lähettivät kirjeen 18.

American College of Synnytyslääkärit ja gynekologit (ACOG) haastoi Food and Drug Administration (FDA) ei helpottaa myyntiä mifepristone keskellä terveyskriisi, joka on muuten velvollinen antamaan lääkärin kliinisessä ympäristössä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.